Project M.

Voor Project M. trokken we naar Gent, waar we een karaktervolle stadswoning uit de 19de eeuw omtoverden tot een moderne, klassevolle woning. Waar de nauwe ruimtes en de hoge aanpalende gebouwen in eerste instantie een beklemmend effect teweegbrachten, zorgden wij met een intelligente indeling en doordachte materiaal- en kleurkeuzes voor een heerlijk gevoel van ruimte.

Omdat de rechtstreekse lichtinval aanzienlijk beperkt werd door de omliggende gebouwen, werden de meest gebruikte leefruimtes zo hoog mogelijk in de woning geplaatst. Het salon kreeg daarbij de absolute voorkeur en belandde – samen met het dakterras – op de derde verdieping. Op de tweede verdieping werden de slaap- en badkamer geïnstalleerd, terwijl de keuken en eetruimte op het eerste verdiep werden ondergebracht. Het gelijkvloers, tot slot, herbergt een praktische bureauruimte.

Gezien de beperkte oppervlakte doorheen het hele gebouw kozen we voor inbouwkasten als ultieme maatregel om plaats te besparen. Dat resulteerde onder andere in een keuken, badkamer en volledige dressing op maat. Daarbij maakten we telkens gebruik van eikenhout, gecombineerd met zwart ijzeren smeedwerk. Door diezelfde materialen in elke ruimte te laten terugkeren, ontstaat er immers een harmonieus geheel dat tegelijkertijd rust en kracht uitstraalt.

Bij Project M. streefden we naar een tijdloos en lichtrijk karakter, afgewerkt met moderne elementen. Het sprak dan ook voor zich dat we de muren sober zouden houden, met ofwel de ruwe baksteenstructuur, ofwel een neutrale witte verf. Op die manier konden we de ruimtes optisch vergroten en hadden we geen beperkingen wat de accessoires betreft. Op vlak van verduistering kozen we voor horizontale jaloezieën uit zwart bamboehout die de volledige breedte van de ramen beslaan. Die sluiten namelijk naadloos aan bij de rest van het interieur en zijn perfect aanpasbaar aan de veranderende lichtomstandigheden. Enkel de slaapkamer wordt gesierd door kamerhoge gordijnen uit semitransparant linnen, die de natuurlijke lichtinval nog enigszins behouden en voor extra huiselijkheid zorgen.

Kan jij ook gepersonaliseerd advies gebruiken voor jouw woning of wil je jouw ideeën eens afstemmen met een echte interieurspecialist?

Contacteer ons
Categorieën: Realisatie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *