Het stappenplan voor jouw nieuwe raamdecoratie

1. FUNCTIONALITEIT: BEPAAL WAT JE RAAMDECORATIE MOET UITSTRALEN

Wil je graag sfeer creëren met overgordijnen of ben je vooral op zoek naar een goede zonwering die het licht filtert? Hoe belangrijk is privacy voor je? Wil je je ruimte extra verduisteren of misschien wel geluiden dempen?

Het bepalen van het doel van je raamdecoratie is een belangrijke eerste stap. Bekijk daarom goed om welke ruimte het gaat en wat je wenst te bereiken. In een slaapkamer wordt gebruik gemaakt van een verduisterend gordijn zoals bijvoorbeeld een rolgordijn. In een woonkamer wordt meer geopteerd voor een lichtdoorlatend gordijn om sfeer in jouw ruimte te brengen. Zo haal het het zonlicht in huis, maar beschik je nog steeds over privacy. Bepaalde types raamdecoratie combineren meerdere functionaliteiten zodat je geen compromis moet sluiten. Onze duo-rolgordijnen bijvoorbeeld bieden transparantie en lichtdoorlatendheid in één doek.

De dichtheid van de stoffen bepaalt je lichtfiltering. Vooral transparante stoffen zorgen voor een mooie lichtfiltering. Dichte stoffen zorgen dan weer voor een betere zonwering.

2. TYPE RAAM

Heeft jouw woning een raam met standaardafmetingen of ben je op zoek naar iets groots voor je monumentale raampartij? Zit je met een eerder ongewone vorm of wil je het draai-kiepraam in je badkamer voorzien van meer privacy?

Voor alle type ramen bestaat er een oplossing. Plissé en doupli gordijnen zijn de perfecte oplossing voor elke afwijkende raamvorm: van cirkels en driehoeken tot zelfs zeshoeken, alsook voor draai-kiepramen.

Ook voor grote raampartijen is er een oplossing. Zo kan je een rolgordijn bestellen tot wel 3,6 meter breed. Ook vouwgordijnen gaan tot 4,20 meter breed en 5 meter hoog.

3. UITSTRALING: TYPE, KLEUR EN MATERIAAL

Hou je van een strakke Scandinavische look? Mag het voor jou net dat tikkeltje meer city chic zijn of ben je fan van onafgewerkte constructies? Voel je in jouw interieur de bohémien in je of geef je je landelijk interieur graag een stoere toets?

Keuze van type raamdecoratie, kleur en materiaal bepalen mee de sfeer in jouw woonruimte. Met de juiste raamdecoratie zet je de puntjes op i en geef je je interieur extra uitstraling. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld gordijnen creëer je een huiselijke sfeer in je woonkamer. Aluminium jaloezieën creëren een gebalanceerd contrast met industriële materialen. Laat je creativiteit de vrije loop en combineer twee producten.

Hou je van neutrale aardetinten, ben je een romanticus pur sang of wentel je je graag in diepe, donkere kleuren? Zowel overgordijnen, rol- en vouwgordijnen als jaloezieën bestaan in een brede waaier aan tijdloze en trendy kleuren. Zelfs jaloezieën in puur hout zijn mogelijk.

In onze collecties vind je een fantastisch aanbod aan stoffen. Dare to be different, kies voor een statementstof om een accent in jouw interieur te leggen. Of kies voor klassieke raamdecoratie die meegaat in het geheel.

Je kan ook twee producten combineren. Bijvoorbeeld een transparant vouwgordijn overdag om het licht te filteren in combinatie met een verduisterend gordijn als sfeermaker voor ’s avonds.

4. BEDIENINGSVORM

Er zijn veel bedieningsvormen mogelijk: koord-, kettingbediening en elektrisch. Er zijn heel wat mogelijkheden om je raamdecoratie op en neer te laten of open te schuiven. Koppel ze met je domotica of app voor extra comfort. Uiteraard zijn alle bedieningen veilig voor kinderen.

Naast een standaardbediening van boven naar beneden bestaan er ook top-down/bottom-up varianten binnen raamdecoratie. Hiermee bedien je apart de bovenkant en de onderkant. Zo kan je de lage avondzon tegenhouden zonder dat je de raamdecoratie volledig dicht hoeft te doen. Paneelgordijnen bestaan dan weer uit een meersporige rail en bedien je via een trekstang of koordbediening. Of wat dacht je van het Megaview®-systeem waarbij de lamellen zich per twee?