Tips & tricks

Of je nu voor het eerst gaat samenwonen, eindelijk een eigen huis hebt gekocht of simpelweg bent uitgekeken op je huidige interieur… Je huis (opnieuw) inrichten blijft altijd een beetje spannend! Toch blijft het voor velen een noodzakelijk kwaad. Voor wie echt niet weet waar te beginnen, hebben we één gouden raad.

Keep it simple.

Neutrale kleuren zijn een veilige basis. Ze gaan – in tegenstelling tot limoengroen of flashy turkoois – niet snel vervelen én ze zijn perfect te combineren met fleurige accessoires. Wil je voorkomen dat je interieur er al snel gedateerd gaat uitzien, hou je de basis dus liefst sober. Wit werkt bijvoorbeeld altijd. Ook beige- en grijzetinten kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met kleurrijke accenten, zonder dat het meteen too much wordt. Door het aantal accentkleuren te beperken, creëer je een harmonieuze thuis die rust en klasse uitstraalt. Kies je daarentegen voor kleurrijke muren, fleurige raamdecoratie én blitse accessoires, dan pleeg je ongetwijfeld overkill.

Less is more, zegt men dan. Werk dus liever met neutrale basistinten en vul aan met enkele eyecatchers. Denk bijvoorbeeld aan een uitgesproken bijzetmeubel of sierkussens die je kan wisselen naargelang het seizoen. Op die manier geef je kleur aan je interieur en kan je regelmatig vernieuwen zonder daarbij al te diep in de buidel te moeten tasten.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *